Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed’in zaferi ölüm getirdi

Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı’da Beşşar Esed’in göstermelik seçimlerde kazanmasını kutlayan Esed destekçilerinin havaya ateş etmesi sonucu ikisi çocuk biri kadın üç kişi öldü, iki kişi yaralandı.



Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Esed destekçileri, Kamışlı’nın rejim kontrolünde bulunan ÅŸehir merkezinde kutlama yaptı. Seb Bahrat ve Kuvvetli caddelerinde yapılan kutlamalar sabaha kadar devam etti.

Havaya ateÅŸ açan Esed destekçilerinin silahlarından çıkan kurÅŸunlar 9 yaşındaki Virde Hasan ile Ali Ä°brahim Ali adlı çocuklara isabet etti.

DiÄŸer taraftan Kamışlı kırsalında yapılan kutlamalarda havaya ateÅŸ açan Esed destekçilerinin kurÅŸunları evinde bulunan bir kadının da ölmesine neden oldu.

KurÅŸunların isabet ettiÄŸi 6 yaşındaki ReÅŸa Muhammed Assaf isimli kız çocuÄŸunun saÄŸlık durumu ise ağır.

PYD’liye suikast

Abdullah Halef Kartamini, arabasına yerleÅŸtirilen bombanın patlaması sonucu öldü. [FotoÄŸraf: Al Jazeera Türk]

Suriye’nin Rojava bölgesinde kontrolü elinde bulunduran PKK’nın Suriye uzantısı Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) halk meclisi üyesi Abdullah Halef Kartamini, sabah saatlerinde evinden çıktığı sırada arabasına yerleÅŸtirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetti.

1955 doÄŸumlu olan Kartamini’nin iki oÄŸlu, PYD ve PYD’nin silahlı kanadı olan YPG’de üst düzey isimler. Civan adlı oÄŸlu iki ay önce IŞİD ile girilen bir çatışmada ölmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.